Seniorer

I Selvhjælp Fredericia-Middelfart har vi forskellige tilbud til voksne; både selvhjælpsgrupper og netværksaktiviteter. Her på siden kan du læse mere om vores tilbud til seniorer.


SPISE MED GUTTERNE

"Spise med Gutterne" er en madklub for mænd, der er blevet alene eller er pårørende til en alvorligt syg ægtefælle. Der er også plads til mænd, der er blevet skilt. Målgruppen er mænd omkring de 60 år eller derover, som har svært ved at få lavet mad til sig selv og som ønsker at mødes med andre i samme situation. Deltagerne laver maden sammen og spiser sammen. På skift køber deltagerne ind til maden. Det koster 50-60 kr. for to retter og kaffe. Der er frivillige mænd med hver gang, som vil guide madlavningen og sammen med deltagerne aftale menu og indkøb. Vi har ialt tre spisehold i hhv. Middelfart, Ejby og Fredericia.

Middelfart: Tirsdage i ulige uger fra kl. 17.30-21, i skolekøkkenet på Østre Skole.  

Ejby: Tirsdage i ulige uger fra kl. 17.30-21, i skolekøkkenet på Ejby Skole.

Fredericia: Den 1. og 3. tirsdag i måneden kl. 17.30-21, i skolekøkkenet på Ullerup Bæk Skolen.

SPISE MED QVINDERNE

Spise med Qvinderne er et tilbud til kvinder, der er single eller blevet alene og som søger netværk med andre kvinder, hvor måltidet danner rammen for den gode samtale. Kvinderne laver mad sammen og spiser sammen.  De skiftes til at købe ind til maden. Det koster 50-60 kr. for to retter mad og kaffe. Vi har i alt fire spisehold i hhv. Fredericia, Middelfart og Ejby. 

Fredericia: Torsdage i ulige uger kl. 17.30-21, i skolekøkkenet på Ullerup Bæk Skolen.

Middelfart, mandagsholdet: Mandage i ulige uger kl. 17.30-21, i skolekøkkenet på Østre Skole.

Middelfart, onsdagsholdet: Onsdage i ulige uger kl. 17.30-21, i skolekøkkenet på Østre Skole.

Ejby: Onsdage i lige uger kl. 17.30-21, i skolekøkkenet på Ejby Skole. 

SØNDAGSKAFFE

Formålet med Søndagskaffe er at skabe netværk mellem borgere, der mangler kontakt med andre mennesker; der har familien langt væk eller som ikke har familie og venner, og for borgere, der ikke er på arbejdsmarkedet og derfor ikke har kollegaer. Vi hygger os og lærer nye mennesker at kende samtidig med, at vi har det sjovt. Der vil være frivillige fra Selvhjælp til at tage godt imod. Kaffe og brød koster 25 kr. Vi har Søndagskaffe både i Fredericia og Middelfart.

Fredericia: Anden søndag i måneden kl. 14.30 - 16.30, I.P. Schmidt

Middelfart: Første søndag i måneden kl. 14.30 - 16.30, Teglgårdsparken

SORGGRUPPE

Har du mistet din ægtefælle/samlever og har brug for at tale om det og møde andre, der også er i sorg? Så bliv en del af en sorggruppe. 

Sorg er et livsvilkår, og det skal der tales om. I en sorggruppe lytter man til hinanden, støtter hinanden, udveksler tanker og kommer ind på de mange følelser, som sorgen rummer. En sorggruppe forsøger ikke at fjerne din sorg eller at presse dig til at "komme videre". Men fællesskabet med andre, som har mistet, kan hjælpe dig med at bære sorgen og den forandrede hverdag. Sorggrupper kan således mindske følelsen af ensomhed og meningsløshed, og det er for mange en støtte at høre, hvordan andre har tacklet sorgen. 

Vi starter løbende grupper, så kontakt os for at høre nærmere.

TEATERLEDSAGERORDNING

Kunne du tænke dig at komme i teatret, men savner du nogen at følges med?

Selvhjælp Fredericia-Middelfart tilbyder ledsagerordning til udvalgte teaterforestillinger gnm. Fredericia-Middelfart teaterforening for dig, der er enlig eller ikke har relationer eller netværk tæt på.

Tilbuddet er takket være en bevilling på 6.000 kr. fra Fonden Ensomme Gamles Værn til støtte til udgifter til teaterbilletter til enlige, ensomme ældre.

Bemærk, at der er få billetter til hver forestilling. 

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B - 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf 72106773
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mandag–torsdag 9.00-13.00