Hvorfor frivillige?

Vi prioriterer at inddrage frivillige i arbejdet, fordi det er noget andet at møde en frivillig end en professionel. De frivillige er der, fordi de brænder for sagen, og de kan møde deltagerne uformelt og i øjenhøjde. Der er tale om hjælp til selvhjælp med støtte fra engagerede og nærværende mennesker.

Da vi i selvhjælpen arbejder med mennesker i svære livssituationer, har vi brug for frivillige med særlige menneskelige kvalifikationer. Det er bl.a. vigtigt at være nærværende, en god lytter og at kunne skabe tryghed og tillid. De frivillige, man møder i grupperne og samtalerne, er derfor nøje udvalgt og kvalificerede til opgaven. Det kræver ingen særlig faglighed eller erfaring at blive frivillig i selvhjælpen, men det kræver personlige kvaliteter og evner samt løbende uddannelse og sparring på arbejdet.

Det er et krav, at nye frivillige til selvhjælpsgrupper deltager i igangsætterkursus og på gruppelederuddannelse, hvor de bliver klædt på til at facilitere en selvhjælpsgruppe. Derudover tilbydes frivillige løbende relevante kurser i takt med nye tiltag og nye arbejdsopgaver.

Der er i FriSe udarbejdet et kvalitetsgrundlag for selvhjælpsgrupper, som der arbejdes efter i selvhjælpsarbejdet. Heri står der bl.a., at selvhjælpsgrupper er kendetegnet ved værdierne; Gensidighed, Ligeværdighed og Medmenneskelighed. 

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B - 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf 72106773
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mandag–torsdag 9.00-13.00