Seneste nyt


STOR BEVILLING FRA TRYGFONDEN

Vi er rigtig glade for at kunne fortælle, at vi har fået bevilliget 444.200 kr. fra TrygFonden til selvhjælpsgrupper for unge med begyndende angst.

Projektet skal ske i samarbejde med Fredericia -og Middelfart Gymnasium samt på ungdomsuddannelser i begge kommuner, i en toårig periode 2021-2022.

 Ifølge Sundhedsdatastyrelsen er antallet af børn og unge med angstdiagnoser de seneste ti år, tredoblet. Lærere og studievejledere siger enstemmigt, at flere og flere unge rammes af angst, og psykologer beretter, at de får mange henvendelser om ugen fra unge med både angst, depression og stress.
Formålet med selvhjælpsgrupperne er derfor at forebygge, at angsten udvikler sig og bliver en diagnose. I en selvhjælpsgruppe vil de unge opleve, at de ikke er alene med deres angst. De lærer at åbne sig og at lytte til andre med samme problemer. På den måde får de indsigt og indblik i hvad angsten gør, og de får øje for hvilke handlemuligheder de har, således, at de kan kontrollere deres angst, så den ikke udvikler sig. Samtidig med får de oplevelsen af at være i et positivt og støttende fællesskab med andre unge. Et fællesskab, der også giver de unge motivation til at opsøge andre positive fællesskaber.
Det er dejligt, at vi med bevillingen nu også har mulighed for at gøre noget for de unge mennesker.

INFORMATIONSMØDE I VÅGEVAGTEN

Onsdag d. 28. oktober, 2020 kl. 16.30-18.00, i Østergades Forsamlingshus, store glassal.

Ældre Sagen og Selvhjælp søger frivillige mænd og kvinder til at sidde hos døende, da vi ikke mener, noget menneske skal dø alene.

Som vågevagt har vi fire timers vagter, mest om natten. Vi sidder hos den døende for at være med til at skabe tryghed og nærvær. Vi kan holde i hånd, vi kan lytte, vi kan være stille og lytte efter behov. Vi kan aflaste pårørende, som har brug for hvile. Vi henvender os til personalet på plejecentrene, når der er brug for pleje.

Som frivillig behøver du ikke at have været indenfor Sundhedsvæsenet. Du tilbydes supervision, netværksmøder, samt kurser for vågevagter.

Kom og få en snak med vores dygtige vågevagter. Vi glæder os til at se dig.

Eventuel henvendelse på: Tlf. 3012 7342 eller 2083 6962

STØTTE OG DONATIONER I 2020

Vi har i foråret 2020 ansøgt midler hos forskellige fonde og puljer til at skabe nye spændende arrangementer i vores forskellige aktiviteter. Flere forskellige har støttet os, så dette kan realiseres, hvilket vi er meget taknemmelige for.

Vi har modtaget følgende:

  • 5000 kr. d. 28. februar 2020 til Vågevagten Middelfart fra Odd Fellow Logerne i Fredericia
  • 5000 kr. d. 6. juni 2020 til foredragsholdere til Støt dit barn fra Middelfart Kommune
  • 2500 kr. d. 9.juni 2020 til en sommerudflugt for førtidspensionistcaféen af Erritsø Y’s Mens Club
  • 10.000 kr. d. 24.juni 2020 til foredragsholdere og musikarrangementer til Søndagskaffe og Pårørendecaféen fra Fonden Ensomme Gamles Værn
  • 10.000 kr. d. 6. maj 2020 til Vågevagten fra Søsterlogen nr. 49, Rosen i Middelfart
  • 3000 kr. d. 17. september 2020 til et pårørendearrangement fra Søsterlogen nr. 49, Rosen i Middelfart

Det er takket været disse donationer, at vi kan skabe spændende nyt indhold for alle vores brugere. Endnu engang tak for donationerne.


BRITTA BERTELSEN NOMINERET TIL ÅRETS FRIVILLIGPRIS

Britta Bertelsen fra Vågevagten er så velfortjent nomineret til Årets Frivillipris i anledning af Frivillig Fredag i Middelfart. 
 
Læs nomineringen:

5. MAJ HILSEN UNDER NEDLUKNINGEN

Selvhjælp og de frivillige fra Spise med Qvinderne og Spise med Gutterne havde besluttet at sende en lille hilsen til deltagerne på de to spisehold. Hilsenen var en lille pose med et hjemmebagt stykke kage og en lille blomst, som vi kørte ud med d. 5. maj. Der blev ialt kørt ud til 103 deltagere i både Ejby, Middelfart og Fredericia.
Det er lang tid siden, at "gutterne" og "qvinderne" sidst har set hinanden pga. nedlukningen, og vi ved endnu ikke, hvornår de alle kan mødes igen, så de blev glade for det lille besøg. Manger savner igen at kunne mødes, så vi håber, at det snart kan lade sig gøre - på en eller anden måde.

Hold dig opdateret med vores nyhedsmail

Selvhjælp Fredericia-Middelfart

Sundhedshuset, Dronningensgade 97, bygning B - 7000 Fredericia
Teglgårdsparken 17 - 5500 Middelfart
Tlf 72106773
E-mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Mandag–torsdag 9.00-13.00